Företagsmassage

 

Massage och friskvård – avdragsgillt!

Massage är från 1 januari 2004 skattefri förmån liksom annan friskvård som t.ex. bad, gymkort och innebandy. Kostnaden kan helt eller delvis betalas av företaget. Liksom annan friskvård är massage avdragsgillt för arbetsgivaren och den behöver inte förmånsbeskattas av den anställde.

Villkoret för detta är att förmånen erbjuds alla anställda i företaget. Beslutet om att massage klassas som friskvård fattades den 30 oktober 2003 Propositionen har
nr 2002/03:123. Se www.riksdagen.se. Beroende på vilken friskvårdspolicy företaget har kan massagen helt eller delvis betalas av företaget. Massagen kan ske på företaget eller på praktiken. Den kan ske på arbetstid eller fritid.

Möjligheterna är många!

Varför massage på arbetsplatsen?

Idag är det fler och fler företag som ser ”massage på jobbet” som en investering. Regelbunden massage ger minskad stress, ökad koncentration och förebygger dessutom arbetsskador (till exempel värk i rygg och axlar, ”kontorsnacke”, ”musarm”, etc.)

Med massage som ett regelbundet inslag på arbetsplatsen kan man förebygga långvariga problem och värk.
Massage är ett bra redskap för dig och din personal om ni vill sänka sjukfrånvaron och öka välbefinnandet och effektiviteten!

KONTAKTA MIG FÖR MER INFORMATION OCH KOSTNADSFÖRSLAG!