Massage för avslappning

Massage

Vad händer vid ett besök hos mig?

Jag använder Svensk Klassisk Massage.

När man kommer till mig för massage första gången får man fylla i en hälsodeklaration. Jag upprättar även en journal i syfte att få en grundläggande uppfattning om eventuella specifika besvär. Här dokumenterar jag även vilka olika tekniker jag använder under behandlingen. Det är en säkerhetsåtgärd både för kund och för terapeut.

Vid undersökning och behandling får man ta av sig gångkläderna men behåller alltid underkläderna på. Att vara avklädd underlättar både undersökning och behandling. Eftersom man ligger inbäddad i handdukar är det också skönare, men det händer att man bara tar av sig på överkroppen.

Själva behandlingen utformas sedan efter de förutsättningar som gäller. Ofta får man med sig någon övning eller stretch i egenvårdande syfte.

Vad kan man förvänta sig för resultat?

Som i så många andra sammanhang är resultatet kopplat till förutsättningarna och den egna insatsen. Har man gått med besvären länge kan man givetvis inte trolla bort dem på en behandling även om man ofta känner sig bättre redan då.

Att göra en mer aktiv insats med flera tätare behandlingar i starten lönar sig. Som behandlare får man då möjlighet att följa en behandlingsstrategi och utvärdera den i stället för att börja om från början varje gång. I de allra flesta fall upplevs en förbättring ganska omgående. Det kan till exempel handla om minskad smärta, ökad rörlighet eller mindre huvudvärk.

Om jag/du inte alls får de resultat jag/du kan förvänta oss brukar jag föreslå att man går till annan behandlare (vanligtvis naprapat eller sjukgymnast) för undersökning och eventuell behandling.

Att kombinera behandling av sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor med massage är ofta mycket effektivt.

Varför egenvård?

Om man följer de råd om egenvård man får och/eller på annat sätt underhåller sin kropp mer aktivt blir givetvis resultatet mer bestående.

Om man varken satsar på egenvård eller ändrar de förutsättningar som ligger till grund för att problemet uppkommit så blir inte heller resultatet lika bestående. När man inte upplever sig kunna ändra förutsättningarna så behöver man satsa mer på att bygga upp kroppen så att den har bättre möjlighet att klara av den belastning den utsätts för.

Grunden för detta är regelbunden fysisk aktivitet i någon form, allt från promenader till styrketräning.

Huvudsaken är att man hittar en aktivitet man är motiverad att utföra och som man tycker är rolig!